top of page

Projecten in beeld

Achter alle projecten van Leeromgeving als Instrument zit een verhaal. Het verhaal van de school, de gebruikers en hun ambitie. Onderstaande projecten geven een indruk van afgeronde projecten en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe projecten. Nieuwsgierig naar het complete verhaal van een project? Wij praten je graag bij!

De Pipegaal,
Workum

De vraag

Ondersteun het team in de vernieuwende leeromgeving. Hoe kan de nieuwe leeromgeving op de meest impactvolle manier worden ingezet.

Oplossing

Op basis van een observatie dag en een werksessie aan de slag met het team om met elkaar tot een goede en werkbare omgeving te komen.

Review

"De leerkrachten hebben hun lokaal anders ingericht naar aanleiding van jullie bezoek en tips. Het werkt een stuk beter! Dankjewel!"

OBS De Singel, Roosendaal

De vraag

Begeleid en ontwerp een passende leeromgeving die aansluit bij de visie, maatschappelijke verandering en de ontwikkeling van de kinderen.

Oplossing

In verschillende fases bouwen we met het gehele team aan de vernieuwende leeromgeving, van bewustwording tot en met een testfase. En van meelopen met leerkrachten tot nazorg.

KC Toon,
Nijmegen

De vraag

Ondersteun het team in de vernieuwende leeromgeving. Hoe kan de nieuwe leeromgeving op de meest impactvolle manier worden ingezet.

Oplossing

Op basis van een observatie dag en een werksessie hebben we een nieuw vlekkenplan gemaakt. Met kleine ingrepen op basis van bruis-ruis-rust is een werkbare omgeving gecreeerd.

pipegaal_workum_juni2023_004-  Ronald Zijlstra.jpg
pipegaal_workum_juni2023_028-  Ronald Zijlstra.jpg
pipegaal_workum_juni2023_019-  Ronald Zijlstra.jpg
wierda_juni2023_015-  Ronald Zijlstra.jpg
afbeelding 29.png
afbeelding 8.png
vlekkenplan toon.png
download.jpeg

Review

"We hebben nu een prachtige school, waarin ons onderwijsconcept tot zijn recht komt. Op leerpleinen en instructieruimtes, met een goede akoestiek en met passende meubels. Het is een prachtig visitekaartje, deze inrichting. Waar ik als directeur stiekem ook heel tevreden mee ben, is dat er nauwelijks meubilair hoefde te verdwijnen.  We hebben bijna alles kunnen hergebruiken. Ongelooflijk maar waar: vanaf de eerste week van het schooljaar loopt het heel goed. Er is nog voldoende ter verbetering maar daar nemen we de tijd voor. Dat is natuurlijk de verdienste van de leerkrachten van Toon die zich zo met hart en ziel inzetten en ook de verdienste van Lotte en Atje, die hen deze boost hebben gegeven."

vlekkenplan toon 2.png
vlekkenplan toon 3.png
bottom of page